2 3 4 5 Skip to main content

Dit zijn de TikTok Trends van nu!

(geüpdatet 29 mei 2023)

TikTok Trends

TikTok is snel uitgegroeid tot een van de populairste sociale media platforms, vooral onder jongere gebruikers.

Voor bedrijven is TikTok een geweldige manier om een nieuw en jonger publiek te bereiken.

TikTok is namelijk een geweldige manier om de persoonlijkheid van je merk te laten zien. Omdat het platform draait om korte video’s, kun je echt plezier hebben met je marketing en de unieke stem van je bedrijf laten zien.

Dit brengt wel met zich mee dat de snelheid van TikTok Trends het onhandig maakt om TikTok traditioneel in te plannen in je content marketing strategie. Wat vandaag in is, kan morgen al passé zijn.

Om deze rede verzamelen we hier wekelijks de nieuwste TikTok trends, zodat jij efficiënt actuele TikToks kunt produceren. Ook vinden we voorbeelden die je een idee geven van de trend.

29-05-2023: Muffin Man Trend

Do you know… the muffin man? Deze zin ken je vast wel van vroeger. Maar sinds Adam Lambert een versie van het liedje zong met de stem van Cher in een aflevering van de The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, is het nummer viral gegaan op TikTok. Tijd om mee te doen! Verzamel jouw favoriete collega of je baas en zing samen dit liedje mee. Het is een superleuke trend om uit te voeren én de TikTok doet het vast heel goed!

@katiebagley1

Everyone come back to COMO rn

♬ Thats My Jam Adam Lambert Sings The Muffin Man – FallonTonight

25-05-2023: De “is it me?” trend

In deze trend spreken twee personen met elkaar. De één is ervan overtuigd dat ze beste vrienden zijn, maar de andere persoon deelt deze mening niet. Er is vast wel een duo binnen jouw bedrijf waarop dit (op een niet al te serieuze manier) van toepassing is. Een stagiair en een leidinggevende? Jij en je baas? De klantenservice en de klant? Wees creatief, er is vast een leuke variant te bedenken op jouw bedrijf met deze trend!

@barrettplasticsurgery

Its all love Dr. Lee ❤️ #SeeHerGreatness #didwejustbecomebestfriends #bestie #doctorsoftiktok

♬ original sound – dankojin

 

22-05-2023: Hot girl summer

Deze trend begint met een rustig muziekje. Deze scene in de TikTok representeert een kalme, evenwichtige staat van zijn. Daarna hoor je een meer upbeat muziekje en het klinkt alsof deze wordt afgespeeld door een voorbijrijdende auto. Dit representeert juist een intense, drukke levensstijl. De persoon in de TikTok kijkt verlangend naar de zogenaamd voorbijrijdende auto. Hoe je deze trend gebruikt voor jouw bedrijfsaccount, is natuurlijk helemaal up to you. Maar wil je wat inspiratie, kijk dan naar het voorbeeld hieronder:

 

@airbaltic

no disrespect to the hot girl summer tho 🫶🏻

♬ original sound – Vanessa Sirias

20-05-2023: Area codes

Je hebt deze trend op TikTok vast voorbij zien komen als je wel eens op de app te vinden bent. De trend is eigenlijk heel simpel: het nummer Area Codes van Kali wordt afgespeeld en de persoon in de TikTok playbackt dit liedje mee. Doe mee met deze trend door zelf mee te zingen of verzamel een groep werknemers, collega’s of zelfs klanten die met je meedoen!

 

@thehockeyguys

As always a new milestone deserves a thank you vid 🤠 1.5M #booktok #areacodes

♬ kaliii area codes – Kali

15-05-2023: “It’s hard to believe…”

De “it’s hard to believe…” trend is nu ontzettend populair op TikTok. In deze trend schetst de hoofdpersoon een mooie situatie… en laat dan zien dat het tegenovergestelde waar is. Het lijken vooral situaties te zijn waarin sprake is van uitstelgedrag. Ben jij iets aan het uitstellen, bijvoorbeeld je administratie of het beantwoorden van een aantal e-mails voor je bedrijf? Gebruik dan deze trend!

@idkwiadidc

priorities

♬ original sound – Little fox

10-05-2023: “Also… I don’t know”

Deze trend is voor iedereen die soms lekker aan het ranten is, maar zich dan realiseert dat het helemaal niet handig is om de desbetreffende dingen te zeggen. Onhandige opmerking over je collega’s? Iets te veel informatie aan je baas? Lang bericht naar een klant? Met deze trend geef jij meteen jouw TikTok account een boost!

@theforage

Gotta dial it back a little ☕️ #alsoidk #fyp #corporatelife #worklife #careertok

♬ original sound – Famed Flames

06-05-2023: De side-eye trend

In deze trend laat je een situatie zien waarin je eigenlijk met je ogen wil rollen. Iemand doet of zegt iets en jij kijkt vanuit je ooghoeken geïrriteerd toe. Of het nu een klant is die zich niet aan de regels houdt, een collega die een gekke opmerking maakt of je baas die vraagt of je iets wil doen… waar je allang mee bezig bent. Bedenk het maar en je kan deze trend wel gebruiken!

 

@allwork.space

Bombastic side eye moments at the office 👀 #work #workmemes #officelife #officehumor #corporatetiktok #corporatehumor #workhumor #bombasticsideeye

♬ Bombastic Side Eye (Criminal Offensive) – Casa Di & Steve Terrell & Imfaomal

 

05-05-2023: “Okay, well, that’s interesting…”

Met deze trend laat je een situatie zien die je eigenlijk liever vermijdt. De stem in de audio begint met een argument, maar rent snel weg voordat hij het argument ook écht kan uitspreken. Van welke situatie loop jij het liefste snel weg? Laat het nu op een grappige manier zien op TikTok!

@louisa.zsn

…I don’t have any 🫠 #graduation #unitok #wellthatsinterestingbecause

♬ original sound – Memes about stuff

 

04-05-2023: Yesterday, today, tomorrow

Laat zien wat je gisteren op werk deed, vandaag doet, en morgen gaat doen in de nieuwste TikTok trend van deze week! Een kijkje achter de schermen bij jouw bedrijf, laat je werkzaamheden binnen het bedrijf zien of laat zien hoe je hetzelfde product iedere dag weer gebruikt. Bekijk de trend door op de foto hieronder te klikken!

01-05-2023: Wes Anderson

Wes Anderson is een bekende Amerikaanse regisseur, onder andere van de film The Grand Budapest Hotel en Fantastic Mr. Fox. Je herkent zijn films aan de symmetrie in de scenes, de zorgvuldig uitgekozen kleuren die bij elkaar horen en de details die je door de hele films spot. In deze trend laten TikTok’ers een situatie uit hun leven zien, gefilmd in de stijl van Wes Anderson. Laat zien hoe een dag in jouw bedrijf eruitziet of hoe het productieproces er aantoe gaat – Wes Anderson Style!

@ongyekung

Mornings at Ministry of Health ☀️ #wesanderson

♬ original sound – Ye Kung Ong – Ye Kung Ong

01-05-2023: Taylor Swift Playback

De Taylor Swift Playback trend van dit moment maakt gebruik van haar nummer You Belong With Me, de Sped Up Version. Hierin wisselen verschillende mensen, vaak uit een vriendengroep of een team, elkaar af terwijl ze meezingen met de lyrics van dit lied. Het zijn vooral mannen die aan deze trend deelnemen, opgeroepen door hun vrouwelijke vrienden. Stuur je mannelijke collega’s of medewerkers dus snel de tekst van dit nummer en doe mee aan de trend!

@framar

Who slayed more? 😌💅🏻✨ #framar #hairtok #hairstylist #hairstylisthumor #hairstylistlife

♬ you belong with me sped up – r & m <33

24-04-2023: John Cena

John Cena, de WWE legende, die dansend op een bureaustoel zit? Juist. Met deze trend laat je zien wanneer je een klein dansje doet. Laten we zeggen de kleine wins van je dag.

@beardvoyage #CapCut #office #officelife #wih #workfromhome #work #career #funnycontent #funny #comedy #business #worklife #anxiety ♬ cupid – bae

21-04-2023: Spongebob

Spongebob heeft een foto die hij je graag wilt laten zien. Met deze trend laat je een voor en na foto zien, bijvoorbeeld hoe je product of dienst iemand zijn leven heeft verbeterd.

@capcut_templates1649 #CapCut ♬ original sound – Jada&lt3

19-04-2023: TikTok scan

Benieuwd wat TikTok voor je bedrijf kan betekenen? Om meer grip op TikTok te creëren voor je organisatie, hebben we de TikTok scan tot leven geroepen.

In deze scan leggen we drie bekende content strategieën uit, kijken we naar je branchegenoten en geven wij je quick wins om je TikTok te verbeteren.

Vul de gratis scan in en ontvang binnen 48 uur een scan op maat!

Doe de scan

17-04-2023: CapCut Trend

Houdt je de nieuwste TikTok-trends al een tijdje in de gaten en heb je eindelijk de eerste 1000 views bereikt? Dat is fantastisch nieuws! Het is nu het perfecte moment om een nieuw TikTok-filmpje te maken met behulp van de nieuwste CapCut-template en te laten zien hoe blij je bent als bedrijf met het behalen van jouw doelen op TikTok!

@skyrocketsocialmedia

Easy to adapt to every niche 🙌 Follow for endless content ideas 🚀 #trending #trendingsounds #growontiktok #tiktokgrowth #viral #tipsandtricks #socialmediamanager #contentideas #tiktoktrends #trendingsound

♬ GoGo dancer pedro – I love pedro pascal 🌟

15-04-2023: Ceilings – Sped Up Version

Er gaat momenteel een trendy muziekje rond op TikTok dat perfect past bij de hotel sector. Het liedje “Ceilings – Sped Up Version” kan bijvoorbeeld gebruikt worden om de mooiste kamer in het hotel te laten zien. Het is een eenvoudige manier om mee te doen met de trend: film een korte tour van de kamer terwijl het liedje speelt en deel het op TikTok!

@sandymakessense

The most beautiful hotel in Phuket Thailand 🥹🥲📍Panwaburi Beachfront Resort #phuket #phuketthailand #phukethotel #wheretostayinphuket #phuketvacation

♬ ceilings – Sped Up Version – Lizzy McAlpine

11-04-2023: That is a scarecrow

Een nieuwe TikTok trend waar je gemakkelijk aan mee doet? Dat klopt! Gebruik deze audio en maak in het eerste beeld een opsomming van iets wat ingewikkeld is. Vervolgens geef je een simpel antwoord op die opsomming.

Een goed voorbeeld is wanneer jij als bedrijf nieuw personeel wilt werven op een unieke manier door jouw bedrijfscultuur, identiteit en collega’s goed naar voren te brengen. De oplossing: een wervingsvideo natuurlijk!

@wilgenweard

Een aanwijzing kan zonder kracht gevonden worden 🫣 Psst! We zijn geopend deze vakantie 🤩#escaperoom #fun #wilgenweard #nijverdal #activiteiteninnederland

♬ original sound – Dr.Sunshine lives!

09-04-2023: Add a bit of spice

In deze trend laat je zien wat de meeste mensen denken dat jouw branche inhoudt, terwijl jij als expert natuurlijk weet dat er veel meer bij komt kijken. Hoe je meedoet? Simpel! Begin met een beeld dat past bij deze verkeerde veronderstellingen. Toon vervolgens het echte werk in een after beeld en laat zien wat jij als professional echt doet.

@studnioo

Replying to @алихан New balance vs New Balance fashion #newbalance #newbalance550 #newbalance530 #fashion #fashiontok #foryou #fyp #fypシ #foryoupage #viral

♬ sweet caroline but dark academia – mike hunt

03-04-2023: Pedro Pascal template

Wanneer jij als social media marketeer de hele dag bezig bent met het zoeken naar nieuwe TikToks en je jouw baas aankijkt die de hele dag druk aan het bellen is. Overkomt dit jouw vaker? Dan is dit de perfecte kans om deze nieuwe TikTok trend in te zetten.

@ryanair

Is your friendship worth €8 #pascal #nicolascage #ryanair

♬ original sound – ghoulia

02-04-2023: Who are you?

Wanneer je terug komt van vakantie en er is een nieuwe werknemer aangenomen maar jullie hebben elkaar nog niet gezien. Even kennismaken dus! Waarom niet meteen op TikTok plaatsen? Een goed voorbeeld van de trend is het voorbeeld van Albert Heijn zoals de video hieronder.

@ah.leidschenveen

Het zal toch niet 🤣💙💙 #fy #ah #work #funny #manager #alberthijen

♬ original sound – Blameitonkway

28-03-2023: Important business call

Kan jij met je collega uren aan de telefoon praten over alles en nog wat? Dan is de nieuwste TikTok trend perfect om dit te laten zien! Gebruik de video hieronder en zet er je eigen tekst bij. In de bovenste tekst zet je waar je samen met je collega uren over zit te praten en onderaan zet je waarom je eigenlijk echt belt.

@.snaxxy

#real #fypシ #fyp #funny #relatable #overwatch #anitok #anime #meme #wintonoverwatch #demonslayer #kimetsunoyaiba #foryou #fypシ゚viral

♬ YA DIG by Menacelations – MAYSOON

27-03-2023: Another day of…

Wat is voor je branche het normaalste in de wereld? In deze trend laat je dit zien.Doe mee met de nieuwste TikTok trend met de nieuwe template video en zet vervolgens je eigen tekst erbij.

Voorbeeld: wanneer je als marketing bureau jezelf voor de dag hebt opgesloten en de hele dag bezig bent geweest met het uitdenken van een nieuw concept voor de klant.

@ottrworks

Another day of making films 🥺🎥 #filmmaking #filmmaker #videoproduction #videoediting #workinginfilm #videobusiness #behindthescenes #videoeditor #fyp

♬ Mouse eating sound – حيدر🇮🇶

23-03-2023: Catch me if you can

Wat is iets wat jou of je bedrijf typeert? In deze trend zeg je eerst waar je mee moet stoppen, om het daarna toch te doen.

Voorbeeld: Bij het versturen van pakketjes doe je als bedrijf altijd een klein zakje snoep, gewoon omdat de klant dat verdient. Dan zeg je bij deze trend: “Stop giving away candy to our lovely clients”, maar doe je het alsnog.

@blondiewholooksbrunette

lol #fyp

♬ original sound – ∞ redakkai

20-03-2023: Wanneer dit illegaal wordt

Wat maakt je organisatie zo uniek, dat het illegaal wordt? Met deze trend gooi je een stelling die interessant is voor je bedrijf of branche en maak je gebruik van een viral TikTok filter.

Denk bij een bakker aan “Wanneer het beste brood bakken illegaal wordt” of bij een transportbedrijf aan “Wanneer elke dag pakketjes bezorgen illegaal wordt”.

@woeffie.com Mij pakken ze niet!😂 #voorjou #fyp ♬ original sound – ❤️‍🔥The NOSTALGIA is Real🔥

18-03-2023: Transities

Trek de creatieve broek aan: een trend op dit moment is het zo mooi en apart overgaan van shot A naar B. Gecombineerd met het liedje uit het voorbeeld speel je in op de trend. Dit kun je in nabewerkingssoftware doen, maar bijvoorbeeld ook in de TikTok app zelf.

@f1 night mode activated 🥵 #f1 #formula1 #sports #maxverstappen #redbull #jeddah #transition ♬ original sound – Star Wars Galactic

16-03-2023: me and you

In deze trend vertel je met drie foto’s een verhaaltje. Namelijk hoe jij, de persoon en jullie samen een match zijn. Hier kun je goed inspelen op de verbeteringen die je product of service biedt. Denk bij een rijlesbedrijf en een leerling aan de verre roadtrip, of bij een sportschool aan het lichaam wat we allemaal zoeken.

Bekijk een voorbeeld hier.

14-03-2023: When does this game get good?

Geen week gaat zonder een nieuwe trend om je product te promoten. Daarom kan je met deze trend precies dat doen! Door middel van verschillende standaard producten te laten zien in het begin, geef jij jouw product een extra spotlight op het einde van de video.

@_steve02

#fyp #foryoupage #foryou #xyzbca #_stevethomas

♬ original sound – Varchas Swamy

13-03-2023: Niet bereikbaar

Heb je een zakelijke afpraak of bezigheid van je werk en heeft de buitenwereld niets aan deze informatie? Geen zorgen, zet dit op TikTok en je doet mee met de trend! Laat zien dat je bijvoorbeeld niet beschikbaar bent de hele dag om deze TikTok op te nemen.

@paulstrating_

Hopelijk zijn jullie niet boos #fy #fyp #voorjou #paulstrating

♬ Happy with you – Official Sound Studio

12-03-2023: Wie was het?

Wie heeft de Nutella binnen je team opgegeten? Deze nieuwe TikTok trend geeft je de kans om je hele team op TikTok te zetten! Verzin hier iets grappigs bij en maak het duidelijk wie degene is die bijvoorbeeld de Nutella op heeft opgegeten.

@crewdigitalmarketing

Kan jij ons vertellen wie het was? 🕵️‍♂️ #marketingbureau #digitalmarketeers #stagiaires #onlinemarketeers #crew #voorjou

♬ You Gotta Move – Mississippi Fred McDowell

11-03-2023: Het is maar een bedrijf…

Met deze TikTok trend laat je zien dat je bedrijf niet zomaar een bedrijf is. Begin de video met een Maps transition en laat daarna verschillende beelden zien van hoe tof jouw bedrijf wel niet is.

@afassoftware

Niet zomaar een software bedrijf, maar uitgeroepen tot de beste werkgever van Europa! En daar zijn we trots op! 🔥 Wil jij onze collega worden? Neem dan snel een kijkje op www.werkenbijafas.nl. #worktiktok #fyp #voorjou #greatplacetowork #software #afassoftware #AFAS #techtok #office

♬ dream on – SpeedUp Songs

09-03-2023: Working hard

Het bedenken van nieuwe TikTok ideeën is niet niks maar als deze dan maar 15 views krijgt vraagt je baas zich misschien toch af wat je nu bezig houdt op zo’n dag. Ook hier kan je een TikTok van maken en deze is nu ook trending!

@pl_partners

Working hard 💪 #workhardplayhard #tiktok #tiktokagency #plpartners #marketingagency

♬ original sound – PL & Partners

06-03-2023: Spinning Seal

Je TikToks analyseren is belangrijk, maar het maken van een nieuwe TikTok video toch net iets leuker. Maak daarom gebruik van de muziek van onderstaande voorbeeld waarin je laat zien dat je nog een verslag moet maken over je TikTok analytics.

@culturekidsgroup

Life’s hard as a marketeer #contentmarketing #contentcreators #workingontiktok #digitalmarketing #marketingagency #creativeagency #startuplife #marketeeronline #socialmediamanager #socialmediamarketing

♬ original sound – Spinning seal cult

03-03-2023: Lightning McQueen CapCut Trend

Moedig je collega’s aan! Benoem je werkzaamheden die je in een dag uitvoert en laat met het volgende beeld zien dat je collega’s je aanmoedigen met de CapCut template. Om deze trend te gebruiken heb je de app ‘CapCut’ nodig. Maar dit is niet erg, die komt namelijk bij meer trend van pas!

@giraffesm

We love a supportive team ✨😊 #socialmediamanager #workinginsocialmedia #workinsocial #socialmediaagency #socialmediamanagerlife

♬ original sound – Giraffe Social Media

02-03-2023: Maxwell In The Sky

Snel meer naamsbekendheid als bedrijf? Dan is de nieuwe trend “Maxwell In The Sky” de TikTok trend van deze week om uit te proberen! Wanneer je naar de lucht kijkt komt Maxwell tevoorschijn wat zorgt voor een grappig effect.

@willemii

First day at the office 🐱 Serieus genoeg toch? #willemii #maxwellthecat #maxwell #viral #cat

♬ オリジナル楽曲 – unicouniuni – I’m Uni.

28-02-2023: Worst transition ever

Bij deze trend laat je een transitie zien. Je doet de transitie heel low-effort maken, zodat het niet helemaal klopt.

Je kan deze trend gebruiken om bijvoorbeeld: before and after foto’s/beelden te laten zien van je product/dienst.

@caamileon

i cant stop laughing at how bad this is LMFAOOO

♬ original sound – Star Wars Galactic

27-02-2023: Smart ways to live

In deze trend laat je zien hoe jij productief en effectief te werk gaat op een bepaald gebied. Je zou bijvoorbeeld kunnen laten zien waarom je bedrijf duurzaam is, of hoe je bij een bepaald traject tijd bespaard binnen je bedrijf.

@morganbranding

POV: you’re watching this with no videos in your drafts and no clear plan on what videos to post👁️👄👁️ Want help batch creating? Drop us a message 🚀 #TikTokForBusiness #tiktokforbusinessgrowth #SmallBizTikTokTips #batchcreation #contentplanningtips

♬ Smart Ways To Live – user60729438032

26-02-2023: Side eye

In deze trend kijk je naar een bepaalde kant zonder je hoofd veel te bewegen, waardoor je pupil aan de zijkant van je oog komt. Vandaar de naam: side-eye.

Je kan deze trend gebruiken om een ‘side-eye’ te geven aan een collega die iets niet snapt. Om diegene te plagen natuurlijk.

@barstoolsports

Side Eye going CRAZY 💀 @lightscamerabarstool (via:@siriabastone)

♬ original sound – user6934054176375

22-02-2023: Mrs. Right

In deze trend laat je zien wie de expert is op het gebied van je niche; dat ben jij natuurlijk! Gebruik dit liedje en zet er tekst boven zoals het voorbeeld hieronder. Bijvoorbeeld: “Ik vond een betere reclamebedrijf dan jullie…”

@suri_marketing

Suri Online Marketing experts at TikTok videos for clients. Contact us today! #suri #creator #fyp #surimarketing #surionlinemarketing #fypシ

♬ Mrs. Right – Mindless Behavior

21-02-2023: Boy’s a liar Pt. 2

Het nieuwste liedje van Ice Spice, “Boy’s a liar Pt. 2”, is een hit geworden op TikTok en heeft miljoenen views bereikt. Niet alleen is het een perfecte soundtrack voor memes, maar het biedt ook merken de mogelijkheid om hun producten te promoten zoals in het voorbeeld hieronder.

@sophadophaa

♬ Boy’s a liar Pt. 2 – PinkPantheress & Ice Spice

20-02-2023: CapCut edit

Meer naamsbekendheid als bedrijf? Spring dan nu op deze trend waar je met CapCut een edit maakt waarin je je bedrijf, dienst of product kan laten zien! Plaats hier vervolgens tekst boven zoals het voorbeeld hieronder en je doet mee met de trend!

@watsonssg

Praying to the algorithm gods that this reaches the right target audience🙏🙏 #WatsonsSG #meme #trend #tiktoksg #capcut

♬ original sound – Telstra

14-02-2023: Unboxing

Niets is zo interessant dan een unboxing. Het is altijd spannend wat er in de doos zit, vooral als het natuurlijk je product is.

@ethanrodecoffee I need a name for her #espressomachine #coffeetiktok #unboxing #unboxwithme ♬ Fake ID – Coke & Rum Edition – Riton & Kah-Lo & GEE LEE

12-02-2023: Uitlegvideo’s

Dit is in de kern niet perse een trend, maar meer een best practice: geef tips, tricks en maak uitlegvideo’s over je product of dienst.

Een potentiële klant heeft talloze vragen over je product. Als jij die als bedrijf kan beantwoorden, dan laat je meteen de expertise zien met een gezicht achter het bedrijf.

Op deze manier wordt je de specialist van je branche. Deze soort video’s zijn makkelijk te maken en halen nog veel weergaven ook.

@meester.kevin_ Hoe zit het ook alweer met de stam + t🤔 wie kan hier nog meer hulp bij gebruiken? #spelling #taal #onderwijs #groep8 #meester #teacher #school #docent #uitlegvideo #uitleg #lerenoptiktok #voorjou #fyp ♬ original sound – Meester Kevin

10-02-2023: Long dog

Deze trend heeft wat uitleg nodig. Dit liedje slaat terug op de soort honden met een lange snuit. Laat met deze audio voorwerpen, mensen of dingen zien op kantor die op de lange snuit lijken.

Heb je niets in de buurt? Laat dan verschillende scenario’s zien met collega’s. Bijvoorbeeld “Wanneer je collega geen koffie voor je haalt”.

@mercedesamgf1 Didn’t I do it for you. 🥺 #Mercedes #MercedesF1 #F1 #FormulaOne #DidntIDoItForYou #Borzoi ♬ original sound – user57246212142

06-02-2023: One kiss

Wat was eerst heel makkelijk of simpel, maar is nu heel ingewikkeld? In deze trend laat je het verschil zien tussen iets wat eerst fijn is maar je daarna boos maakt.

Dit kun je voor je organisatie inzetten om een USP te belichten, of om een voordeel van werken bij je organisatie te laten zien.

@stemgirltalk Electromagnetics were insane #stem #electricalengineering #electromagnetism #ohmslaw #fypシ #collegestruggles ♬ original sound – Stem Girl Talk

04-02-2023: 5 tips

Welke dingen weten potentiële klanten nog niet over je bedrijf, product of organisatie? Door vijf tips, tricks of dingen die je nog niet wist te benoemen laat je op een nieuwe wijze de USP’s van je product zien.

Hier zie je een voorbeeld van WD-40 UK. Ze laten vijf life hacks zien waar WD-40 je verder mee helpt.

@wd40_uk Don’t worry we’ve got you covered 💪 #WD40 #lifehack ♬ mario sound – mandycap

02-02-2023: album covers

Een trend die al een lange tijd gaande is op TikTok, is dat alles een album cover kan zijn.

Een variatie van deze trend is dit voorbeeld van deFormule 1. Ze laten een aantal hoogtepunten zien van de sport, en gebruiken het filter van de CapCut app om de album cover toe te passen.

@f1 every one of these albums would be a banger fr 📠 #f1 #formula1 #music #albumcover ♬ original sound – Formula 1

31-01-2023: Verschillende collega’s

Bij deze trend laat je de verschillende typetjes op het werk zien. Welke type collega’s heb jij?

In dit goede voorbeeld van Jumbo Kooistra zie je hoe het bedrijf een menselijk tintje krijgt door de verschillende typetjes.

@jumbosneekcentrum Welke collega herken jij hier in? 🤭 #jumbo #jumbokooistra #supermarkthumor #supermarkt #lol #foryou #fy #fypage #voorjou ♬ origineel geluid – Housewives of Amsterdam

27-01-2023: Scrub Daddy

Dit is geen trend, maar een account wat erg goed inspeelt op TikTok: Scrub Daddy. Scrub Daddy is een geweldig voorbeeld van hoe je TikTok en humor in kan zetten voor je bedrijf.

Scrub Daddy heeft een mascotte, wat ze telkens in iedere video weer gebruiken. Zo pakken ze verschillende trends mee, maar blijft het in stijl van de organisatie.

@scrubdaddy They’ll come around eventually… They always do 😏. #scrubdaddy #smile #cleantok #cleaningtiktok #americasfavoritesponge ♬ original sound – Angela

26-01-2023: His own world

In deze trend laat je het buitenbeentje zien. Denk bijvoorbeeld aan een uniek aspect van je bedrijf, een one-of-a-kind voertuig, een opvallende plant op kantoor, ga zo maar door.

Bekijk de trend hier.

23-01-2023: Why you shouldn’t

Bij deze trend laat je een voordeel van je product of dienst zien, maar presenteer je hem als het tegenovergestelde. Met deze trend kun je goed een voordeel of Unique Selling Point van je dienst naar voren brengen op een speelse manier.

Een voorbeeld wat je hieronder ziet is van Starbucks. Waarom zou je niet je eigen beker gebruiken? Omdat je daar 50 cent & het milieu bij bespaart.

@nakedasiangrocer 2 good reasons: $0.50 off your order and no single use plastic. #ecotok #starbucks ♬ original sound – smelliot’s priv 😝😝

20-01-2023: Snap your fingers

In deze trend laat je een verandering zien die zomaar opeens gebeurd is. Denk aan een verandering in de markt, de opkomst van een nieuw product of een trend.

Dit voorbeeld van Aston Martin F1 team laat zien hoe zij hun nieuwe kleur voor 2023 aankondigen. Ze maken van een anticlimax een deelbaar bericht, wat de naam weer verder groeit.

@astonmartinf1 Talk about a glow-up👄 #F1 #formula1 #WhereAllFansPlay #f1tiktok ♬ original sound – Jack

16-01-2023: Things I wish I knew

Met deze trend vertel je een aantal punten die je nog niet wist voordat je aan iets begonnen bent. Denk aan een product of service van je organisatie, of tijdens het werken bij je bedrijf.

Door veelgestelde vragen van klanten te beantwoorden in een format zoals deze, verlaag je de drempel tot aankoop of conversie.

Denk bijvoorbeeld bij een sportschool aan “5 things I wish I knew when I started working out”, of “5 things I wish I knew about ordering a car online”.

@skinyoureinblog Do you currently use any of these?? #trend #iwishiknew #thingsiwishiknew #greenscreen #doctorsoftiktok #skintips #SplashSummerVibe #skintipsandtricks ♬ Sunny Day – Ted Fresco

14-01-2023: You’re welcome

Met deze trend beantwoordt je een moeilijke vraag met een simpel en kort door de bocht antwoord. Dit doe je door vier plaatjes van een emoji in te zetten met tekst.

Je kunt hier heel simpel de USP’s van je organisatie of product naar voren laten komen. Lelijke muren? Huur een schilder. Te weinig weergaven? Gebruik video.

Bekijk hier het voorbeeld:

TikTok trends

11-01-2023: AI filter 

Het AI filter trend spreekt voor zichzelf, Het filter tovert een foto om naar (soms) iets compleet anders.

Dit kan super leuk zijn om bij bijvoorbeeld producten te doen die je verkoopt. Om te kijken of er iets raars uit komt.

@noellescraftcorner BYE THE GREEN DINO 😭💀 #fyp #crochet #yarn #smallbusiness #crochettok #etsyshop #ai #aifilter ♬ たぶん – YOASOBI

10-01-2023: Face on object

Bij deze trend doe je alsof je een voorwerp bent en zijn je ogen en mond gefiltert op een foto.

Wat ryanair bijvoorbeeld goed doet in het voorbeeld is dat zij vanuit hun dienst praten, dit kan je natuurlijk ook voor een product doen. Je zou met deze trend heel veel kunnen doen als je je creativiteit gebruikt.

@ryanair The only airline to slay this hard 💅 #slay #ryanair ♬ sonido original – ezspeedsongs 🎧

03-01-2023: The world is so small

Bij deze trend laat je eerst zien hoe klein je begonnen bent en hoe dat uiteindelijk uitgegroeid is.

Dit is interessant voor de groei van een persoon, bedrijf, product, pand, noem maar op!

@yungchimp all grown up. #tylerthecreator #raptok #yungchimp #smallworlds ♬ original sound – i.h.a.t.e.it.here

02-01-2023: Very nice

Een trend met veel creatief potentieel. In deze trend laat je de interactie met je collega’s zien als je iets laat zien.

Denk aan een nieuwe creatie van het marketing team, de ontwikkeling van een nieuw product, of resultaten van een actie.

@neverworkretail #meme #memes #patrickbateman #bateman #americanpsycho #maxwell #maxwellthecat #maxwellthecarryablecat #fyp #foryou #foryoupage ♬ original sound – neverworkretail

5 Tips bij het inzetten van TikTok Trends

1. Houd TikTok trends van je doelgroep in de gaten

Als je wilt dat je bedrijf TikTok-trends kan inzetten, moet je eerst en vooral in de gaten houden wat populair is op het platform. Dit betekent dat je regelmatig op TikTok moet kijken of er nieuwe video’s en trends zijn die aanslaan.

Dit kun je doen door TikTok-gebruikers te volgen die bij je doelgroep horen en te kijken wat bij deze gebruikers aan slaat.

2. Bekijk populaire hashtags

Een andere manier om op de hoogte te blijven van TikTok trends is om populaire hashtags te bekijken. Om dit te doen, ga je naar de TikTok app en klik je op het “Ontdek” tabblad.

Daar zie je een lijst met populaire TikTok hashtags. Hashtags zijn belangrijk op TikTok omdat ze gebruikers helpen video’s te vinden die voor hen relevant zijn.

3.Bekijk populaire audio trends op TikTok

Audiotrends zijn enorm belangrijk op TikTok. Het is goed om de huidige trends in de gaten te houden, en deze muziek toe te voegen aan je TikToks.

Om erachter te komen wat deze audiotrends zijn, ga je naar de TikTok-app en klik je op het tabblad “Geluiden”. Daar zie je een lijst met populaire TikTok-geluiden. Deze geluiden kun je in je video’s gebruiken om ze boeiender en interessanter te maken.

Belangrijk is om de audio trends in de app van TikTok toe te voegen, niet in andere software. Als je dit niet doet, word je video niet gevonden in de lijst met video’s die bij het populaire liedje horen. Selecteer daarom in TikTok het virale liedje.

4.Werk TikTok ideeën snel uit

Wanneer je een idee hebt voor een TikTok, is het belangrijk om hier snel op in te spelen. TikTok trends kunnen namelijk snel veranderen en je wilt niet dat je video verouderd is.

Om ervoor te zorgen dat je snel met TikTok-ideeën kunt komen, is het handig om met een team te brainstormen. Op deze manier kun je ideeën krijgen van verschillende mensen en ze snel omzetten in TikTok video’s.

Mocht het moeilijk zijn om nieuwe ideeën te bedenken, is het altijd goed om populaire TikToks te gaan bekijken.

Ja, serieus.

Je weet alleen wat viraal gaat, als je TikTok zelf kijkt. Door TikToks te kijken en ideeën te force-fitten op je content, maak je actuele video’s die je doelgroep aanspreken.

5. Bewerk je TikToks als een… amateur

Als je eenmaal een idee hebt voor een TikTok, is het tijd om te gaan filmen. Maar maak je geen zorgen als je geen professionele videograaf bent. Je kunt nog steeds geweldige TikTok-video’s maken met alleen je telefoon.

Het gebruik van je telefoon kan juist een positief effect hebben: het is herkenbaar voor kijkers. Het laat je TikToks er meer zelfgemaakt en authentiek uitzien, wat het laagdrempelige idee van TikTok naar voren brengt.

Bas Marijnissen
Creative Producer

Groei op TikTok

Het was nog nooit zo makkelijk om TikToks te maken voor je bedrijf: Schrijf je in en ontvang wekelijks de beste TikTok trends!

Je ontvangt geen spam, alleen de TikTok trends in je mail.✌️

Gebruik jij TikTok?

Ik ben erg benieuwd of je al TikTok gebruikt, of je resultaten hebt en waar je tegen aan loopt. Klik op de interactieve video en ga met me in gesprek 🙂

Plan kennismaking

Het is tijd om op te vallen.

TikTok trends

Plan gratis kennismaking

TikTok trends

Kies een op maat gemaakt concept

TikTok trends

Produceren tot een spraakmakend verhaal

TikTok trends

Herhalen voor optimaal bereik en resultaat

Plan gratis kennismaking

SHAPE CREATIVITY.

Met creatieve sessies halen we het optimale uit je organisatie.

CREATE IMPACT.

Niet “zomaar een leuk filmpje”, maar gerichte video campagnes die optimaal ingezet worden.

NEXT GENERATION.

Met inzichten uit generatie Z zorgen we dat je campagne maximaal opvalt.

DBBL Media | Creative and Strategy