2 3 4 5 Skip to main content

Dit zijn de TikTok Trends van nu!

(geüpdatet 25 augustus 2023)

TikTok Trends

TikTok is snel uitgegroeid tot een van de populairste sociale media platforms, vooral onder jongere gebruikers.

Voor bedrijven is TikTok een geweldige manier om een nieuw en jonger publiek te bereiken.

TikTok is namelijk een geweldige manier om de persoonlijkheid van je merk te laten zien. Omdat het platform draait om korte video’s, kun je echt plezier hebben met je marketing en de unieke stem van je bedrijf laten zien.

Dit brengt wel met zich mee dat de snelheid van TikTok Trends het onhandig maakt om TikTok traditioneel in te plannen in je content marketing strategie. Wat vandaag in is, kan morgen al passé zijn.

Om deze rede verzamelen we hier wekelijks de nieuwste TikTok trends, zodat jij efficiënt actuele TikToks kunt produceren. Ook vinden we voorbeelden die je een idee geven van de trend.

25-09-2023: I don’t know how to say “compliments”

In deze trend hoor je de stem van een klein kindje, dat een groep mensen in het Spaans moet bedanken voor complimenten. Ze begint vervolgens heel zelfverzekerd aan de zin in het Spaans, maar weet vervolgens niet wat het Spaanse woord voor “compliments” is… en ze maakt er “complaments” van. Om deze trend te gebruiken voor jouw TikTok hoef je gelukkig niet vloeiend Spaans te praten. Het enige wat jij hoeft te doen, is playbacken op de stem van het kleine meisje!

@iambeckyg

Pocha power baby 🫶🏽🤎

♬ original sound – janylsmith

 

23-09-2023: Het Romeinse Rijk

Zit je af en toe op TikTok, dan heb je deze TikTok trend vast al voorbij zien komen. Vrouwen over de hele wereld vragen hun vriend, verloofde of man hoe vaak zij denken aan het Romeinse Rijk. Het grappige is dat mannen dit veel vaker doen dan vrouwen, maar dat zelf totaal niet gek vinden. Vrouwen lachen juist om het feit dat mannen wekelijks of zelfs dagelijks gedachtes hebben over het Romeinse Rijk. Heb jij een mannelijke collega, co- working buddy of baas? Pak dan je telefoon erbij, zet je camera aan, stel hem deze vraag en zet het resultaat op TikTok!

@myronkoops

IK SNAP ER NIKS MEER VAN HAHA!🤣 girls, hoevaak denken jullie aan het romeinse rijk? #romanempire #romeinserijk #boyfriend

♬ original sound – Myron Koops

20-09-2023: Strangers – Kenya Grace

Het is altijd fijn als er muziekjes trending zijn op TikTok. Deze kan je eigenlijk voor allerlei filmpjes inzetten. Laat zien hoe jij jouw bestellingen inpakt, hoe het productieproces eraan toe gaat, wat jouw werk-routine is, hoe jij jouw administratie doet, hoe jij in de auto naar je werk rijdt… De mogelijkheden zijn eindeloos. Plak deze audio eronder en zie jouw TikTok binnen de korste keren viraal gaan!

@kenyagracebaby

Writing sad songs is my therapy 🥲✨ #songwriter #femaleproducer #dancemusic #drumandbass #dnb #liquid

♬ Strangers – Kenya Grace

 

18-09-2023: Of toch wel…?

Deze trend zien we de laatste tijd vaak voorbijkomen en het is een ideale trend om te gebruiken voor jouw TikTok. Het eerste wat je moet doen: iets bedenken wat jij graag zou willen doen, terwijl je weet dat het eigenlijk niet het beste idee is. Naar de McDonald’s gaan, bijvoorbeeld, of nóg een keer de hele Harry Potter serie kijken in één weekend.

Heb je zo’n situatie bedacht? Vraag dan iemand om met jou deze trend op te nemen. Je speelt een gesprek na, waarin jullie allebei zeggen de actie niet uit te voeren. Na iedere zin draait de camera naar een spiegel, raam of ander object, waarin de spreker van de scéne veelbetekenend in de lens kijkt, alsof hij wil zeggen: “of toch wel…?”

@stefandevries

En opeens ben je er toch 🤣🤣🤣

♬ origineel geluid – Stefan de Vries

 

11-09-2023: Where you are

Heb je de Disney-film Moana gezien, dan komt dit liedje je vast bekend voor. En nu gaat er een TikTok trend rond met deze leuke melodie! Er zijn eigenlijk verschillende manieren om deze trend te gebruiken. Veel stellen doen er een specifiek dansje op, maar voel je je daar niet comfortabel bij, dan zijn er ook andere opties. Bedenk een “in plaats van X, doe Y” situatie. Geef met deze TikTok bijvoorbeeld aan hoe je een probleem van jouw doelgroep oplost met jouw product of dienst!

@mirandaaleiann

keep going

♬ original sound – Jazmin

 

10-09-2023: I made it to September

Dit nieuwe nummer van Maisie Peters wordt door veel TikTokkers gebruikt om een update van hun leven te laten zien. En waarom zou jij ditzelfde niet kunnen doen voor jouw bedrijf? Laat zien waar je mee bezig bent geweest tot de maand september begon óf wat de maand september voor jou in petto heeft. Op deze manier geef je jouw TikTok account een persoonlijk tintje. Dit creëert dan weer vertrouwen bij jouw doelgroep – een goed idee dus!

@califullerfit

pls comment if you’re here & wanna be pals 🫶🏼

♬ There It Goes – Maisie Peters

04-09-2023: Thank You Barbie

Jupp, nog een Barbie trend. De film is zó succesvol dat het maar trends met zich mee blijft brengen. Deze keer een scene waarin Barbie de gevoelens van Ken valideert, terwijl hij dit niet had verwacht. Eenzelfde soort situatie kan jij je vast ook wel bedenken. Zet jouw klanten ermee in het zonnetje! Een klant die een hele goede review achterlaat; een klant die lief reageert op een vertraagde bezorging; een klant die jouw bedrijf post op social media… Allemaal situaties waarin jij deze trend kan gebruiken!

 

@meaaganrosee

Thank u barbie #fyp #thankyoubarbie #ken #barbie #worklife #work #toxicworkplace

♬ original sound – RA10

01-09-2023: I Love This Question

Voor deze trend hoef jij maar één ding te doen: een vraag bedenken waarvan jij het leuk vindt als iemand hem aan jou stelt. Een gemotiveerde werknemer die vraagt om feedback op een project? Een baas die vraagt of jij volgende week maandag vrij wil van werk? Een klant die vraagt of hij of zij een hele grote bestelling kan plaatsen? Bedenk het maar en deze trend is ervoor geschikt. Gebruik deze trend meerdere keren om nog meer views te krijgen op jouw TikTok video’s!

 

@__jacks

it’s stressful, though, cuz there’s so many to choose 😔 #skincare #skincareroutine #skincarerecommendations #skincaretips

♬ original sound – Elsie Silver

29-08-2023: I don’t have to explain myself to you

De lyrics van een nummer van Adele zijn trending en we love it. De trend gaat erover dat je soms dingen doet die onlogisch lijken voor de buitenwereld, maar omdat je volwassen bent, hoef je je aan niemand te verantwoorden. Jij herkent dit vast wel in de manier waarop jij jouw werk doet of jouw bedrijf leidt. Klap je om twee uur ’s middags op vrijdag je laptop dicht om weekend te vieren? Of slaap je op maandagochtend uit en begin je pas rond lunchtijd met werken? Of misschien neem je vrij op een willekeurige woensdag, alleen maar zodat jij op de bank jouw favoriete serie kan kijken met een grote zak chips? Maak dan gebruik van deze TikTok trend!

23-08-2023: Ashley, look at me

Deze audio ken je misschien al, want hij is al eerder trending geweest. Nu zien we hem opnieuw terugkomen – dat kan soms! Dit keer gaat de audio gepaard met een dansje, in het voorbeeld hieronder uitgevoerd door een ouder echtpaar. Trommel je collega’s, werknemers of stagiairs dus op en laat ze dit dansje instuderen. Zeker weten dat dit zorgt voor leuke reactie op jouw socials!

21-08-2023: Silent Disco Imposter

Deze trend is superleuk om met een aantal collega’s, werknemers of met co-workers te doen. Het enige wat je nodig hebt, zijn jouw koptelefoon of oortjes en jouw smartphone. Zorg ervoor dat iedereen hetzelfde nummer opzet… behalve één persoon in de groep. Diegene moet een heel ander nummer luisteren. Niemand mag weten wie deze persoon is. Vervolgens gaan jullie allemaal dansen. De imposter – degene met het andere muziekje – moet zo goed mogelijk proberen te verhullen dat hij of zij naar iets heel anders luistert. En de rest? Die moet proberen te raden wie de imposter is! Heel leuk om te doen en je maakt er ook nog eens grappige content mee!

@yumesquad_

Une note sur 10 pour l’imposteur ? 😭 #yumesquad #blindtest

♬ son original – Yume Squad 🏴‍☠️

 

19-08-2023: I love her but…

Spill the tea! Je hebt vast wel een collega met wie je soms even moet praten over andere mensen. Misschien wel over jouw klanten, andere collega’s of zelfs over jouw baas! In dat geval is het tijd om deze trend te gebruiken. Ga met z’n tweeën voor de camera zitten, doe alsof je de audio uitspreekt en gooi de TikTok video online. Zo simpel is het!

@defnotcheznie

me and vivi=shit talk gods #foryou #fyp #fypシ @Vivi

♬ original sound – WormSodaCan

 

14-08-2023: Girl Dinner

De Girl Dinner trend op TikTok gaat erover dat vrouwen soms hele simpele gerechten maken om te eten. Denk aan crackers met kaas, een bakje fruit met een blikje drinken of Franse frietjes met saus. Het is misschien niet een trend waarvan je als bedrijf denkt dat je er snel op in kan haken… maar niets is minder waar! Je hebt vasts wel eens een drukke werkdag waarbij je toch echt een maaltijd in elkaar moet flansen. Het is geen culinair hoogstandje, maar het is wel Girl Dinner!

@odinperetz

Girl dinner – frozen frise #girldinner #foryoupage

♬ original sound – karma carr

 

11-08-2023: I got marreid

Geen zorgen, je hoeft niet helemaal af te reizen naar Italië en daar te trouwen om met deze trend mee te doen! De I got married in Italy trend gaat over situaties waarin iemand jou nadoet. Denk aan jouw werkgever, die altijd “toevallig” ook een kopje koffie gaat maken wanneer jij dat doet. Of denk aan die ene collega, die net met lunchpauze gaat wanneer jij ook je laptop dichtklapt. Er is vast wel een situatie te bedenken waarbij jij deze trend kan gebruiken!

@whoopslolz

Copy 😽😾🙀 #igotmarriedinitaly

♬ original sound – CocoDevile

07-08-2023: B&B Vol Liefde

Deze trend van de week gaat over de populaire televisieserie B&B Vol Liefde. In dit programma zijn eigenaren van een B&B in het buitenland op zoek naar de ware liefde. Verschillende potentiële partners komen langs in de B&B in de hoop dat zij een match zijn met de eigenaar. Dit levert – zoals je kan verwachten – grappige en spraakmakende situaties op. Zo ook deze situatie, waaruit een TikTok trend is ontstaan! Petri komt hier terug bij haar B&B, waar Hans een boom heeft gesnoeid – maar niet zoals Petri dat graag gewild had. Dus: kan jij een situatie bedenken waarin jij teleurgesteld was? Of waarin jouw baas, jouw collega of jouw klant niet blij was met het resultaat? Je vertelt het met deze TikTok!

@bbvolquotes

#bbvolliefde #benbvolliefde #bbvolliefde2023 #quotes #rtl #videoland #videolandnl #hansbbvolliefde #liefde #reality #realitytv

♬ original sound – bbvolquotes

02-08-2023: Lieve schat

Deze TikTok trend is ook een Nederlandse trend! Dit fragment komt uit een interview waarbij een jongeman een vrouw aanspreekt bij een demonstratie. Blijkbaar heeft de vrouw de jongen eerst weggejaagd, maar spreekt ze hem nu aan met “lieve schat”. Hier reageert de interviewer heel ad rem op. Verschillende Tiktokkers hebben dit fragment al gebruikt om een situatie met een van hun ouders uit te beelden, maar dit is vast ook van toepassing op een discussie met jou en jouw collega of jouw klant! Wees creatief en zet deze grappige trend in voor jouw TikTok account!

@rosanneliene

Deze heb ik zovaak gehad he😂 #foryou #fy

♬ original sound – BENDER

 

31-07-2023: De Barbie trend

Sinds het uitkomen van de nieuwe Barbie film staat TikTok helemaal in het teken van Barbie. Alles wat roze is of met Barbie te maken heeft, gebruik je nu om viraal te gaan op TikTok. Wil je het helemaal goed aanpakken, gebruik dan het liedje dat in het voorbeeld hieronder ook gebruikt wordt. Deze audio is nu trending op TikTok. Bonuspunten als jij jouw TikTok ook nog laat gaan over het vrouw-zijn of over feminisme!

@billieeilish

“What Was I Made For?” out now :,)

♬ What Was I Made For? [From The Motion Picture “Barbie”] – Billie Eilish

 

27-07-2023: So nothing bad happened?

In deze trend wordt een persoon ondervraagd over wat er gebeurd is. Op de eerste vier vragen beantwoord de ondervraagde netjes “nee”, maar daarna wordt er een vraag gesteld waar het antwoord eigenlijk “ja” op is. De ondervraagde wil dit alleen niet toegeven. Het enige wat jij hoeft te doen is een situatie bedenken waarin jij op 4 vragen “nee” antwoord, maar waarin jij op de 5e vraag eigenlijk “ja” moet antwoorden. Simpel toch?

@brookemonk_

♬ original sound – Mr_ramos

24-07-2023: Monkey covering eyes emoji

Maak je wel eens gebruik van emoji’s, dan heb je vast ook wel eens het aapje met zijn handen voor zijn ogen gebruikt. Deze emoji plaats je vaak achter een zin wanneer je iets eigenlijk liever niet wil zien. De situatie is een beetje ongemakkelijk of gênant. Herkenbaar? Dan heb je nu de kans om hier een TikTok over te maken! Beschrijf een situatie waarin jij iets liever niet wil erkennen. En hup: door deze op TikTok te zetten bind jij je aan jouw (toekomstige) klanten!

@sophmosca

…like…i’ll pass

♬ original sound – pop culture moments🫶🏼

 

20-07-2023: I’m not that kind of girl

Deze TikTok trend is bedoeld om een situatie te schetsen waar jij je liever niet in bevindt. De perfecte kans om het probleem te laten zien waar jouw klanten mee te maken hebben voordat ze van jouw product of dienst gebruik maken. Bedenk eerst wat het probleem is dat je voor jouw klanten oplost en laat dan zien dat jij not that kind of girl bent – met jouw product of dienst!

@chiaraking

Find low maintenance somewhere else

♬ im not that kind of girl – EX7STENCE™

18-07-2023: Vampire trend

Een artiest brengt een nieuw nummer uit? Dan kan je vaak ook een nieuwe TikTok trend verwachten! En dat geldt ook voor het nieuwe nummer “Vampire” van Olivia Rodrigo. Gebruik deze audio als achtergrond voor een leuke video over jouw bedrijf. Het maakt niet uit waar deze over gaat! Laat het inpakproces van een bestelling zien, beschrijf een herkenbare situatie of film jezelf terwijl je aan het werk bent: het werkt allemaal.

@everydaylife328

best reading chair ever (39 Inch Sleeper Chair 3-in-1 Convertible Chair) #amazonfinds #tiktokmademebuyit #amazonchair #readingchair #booktok #homedecor #amazonfurniture #amazonfurniturefinds #tiktokfurniture #amazonmusthaves #amazonhomefinds #productsyouneed

♬ vampire – Olivia Rodrigo

15-07-2023: Age filter trend

Nog zo’n makkelijke trend: de age filter! Deze filter gaat helemaal viral op TikTok op dit moment, omdat de filter heel accuraat zou moeten zijn. Het is dus tijd om jouw bedrijfsaccount op TikTok een persoonlijk tintje te geven door te laten zien hoe jij eruitziet als je ouder bent. Ook leuk: schakel je collega’s of werknemers in en laat hen de trend doen!

@lianajadee

Im not mad at all

♬ The Bug Collector – Haley Heynderickx

 

11-07-2023: We need cash trend

Oke, deze trend is super makkelijk. Je hebt alleen maar een collega, je baas of een ander persoon nodig. Met z’n tweeën playback je op dit catchy muziekje, je neemt het op… en klaar! Het hoeft niet lang of complex te zijn: met deze trend ben je zo klaar en heb je een hele leuke tiktok opgenomen!

@eugeni0_

The flute at the end ☠️ @Chris Olsen

♬ Original sound – 𝒹ℴ𝑔𝑔𝓎’𝓈

09-07-2023: Does it feel good though

Deze trend gaat – zoals veel trends op TikTok – over herkenbare situaties. Denk aan een moment waarin anderen dachten dat jij je geweldig zou voelen, maar waarin jij je helemaal niet zo top voelde. Een mega promotie, maar met veel nieuwe verantwoordelijkheden? Een project dat eindelijk afgerond is, maar waarvan je nu echt even moet bijkomen? Noem het maar op – hier gebruik jij deze trend voor!

@jonysays

bc what if i messed something up

♬ original sound – Everett

05-07-2023: Who are you talking to?

Krijg jij wel eens een gekke vraag van een klant? Of onderschatten jouw collega’s, werknemers of jouw baas jou wel eens? Dan is deze trend voor jou! In deze trend laat je een gekke vraag of opmerking zien, waarvan het tegenovergestelde waar is. Bijvoorbeeld een klant die een totaal kapot product wil retourneren zonder het bonnetje. Of een leidinggevende die vraagt of je op vrijdagavond nog een paar uur langer door wil werken. Mooi niet dus!

@noodlegf

If you work with me and you see this no you didnt #joke

♬ original sound – make.moneywork4u

02-07-2023: Is it an addiction?

Gekke gewoontes zijn de beste vriend van TikTok, want er is altijd wel een trend te vinden die hierop inspeelt. Ben jij óf ken jij iemand die niet kan functioneren zonder drie koppen koffie te hebben gedronken? Of kan jij niet lekker werken zonder dat je jouw favoriete muziek op hebt staan? Dan is deze trend perfect voor jou! En het fijne is, je kan gewoon gebruik maken van het CapCut Template. Dus hup: maak die video, plak ‘m in het template en klaar is je TikTok!

@smartsolutionsrec

if it’s a crime then arrest me now #officehumor #foryoupage #workhumour #business #officelife #fyp #workhumor #officehumour #office #corporatehumor #corporatelife #trending

♬ original sound – Tiktok / IG strategy 🚀

25-06-2023: Makeba trend

Houd je van een gemakkelijke trend? Dan is deze voor jou! De Makeba trend gaat voornamelijk om het muziekje. Laat zien hoe een dag in jouw leven eruit ziet of hoe het productieproces werkt van jouw product! Wil je helemaal losgaan? Zoek dan het bijpassende dansje op!

@wearespotlight

Oooheeeeee 😎 #throwbacksongs #jain #2010smusic #makeba #fyp

♬ Makeba – Jain

22-06-2023: Beige Flag trend

We weten allemaal wat een “red flag” is: dit is een slechte eigenschap van iemand, een teken dat iemand geen goed persoon is. Een “green flag” is juist een goede eigenschap, een teken dat iemand wel een goed persoon is. En een “beige flag”? Dit zit er tussenin! Een gekke eigenschap, niet per se positief of negatief, maar wel opvallend. Weet jij er meteen eentje te noemen van een medewerker van jouw bedrijf of van een klant, maak er dan een TikTok over met deze trend!

@claustrophobic.squid

I love him so much. I ask him to repeat himself bc i love it so much

♬ Summer Background Jazz – Jazz Background Vibes

 

19-06-2023: Hellooooo drama

Juist op het moment dat je denkt dat je het allemaal eindelijk voor elkaar hebt, komt er drama om de hoek kijken. Herkenbaar? Je hebt net je hele winkel schoongemaakt… en dan komt er een klant binnen die nog iets komt ophalen. Of je denkt een klachtenmail netjes afgehandeld te hebben… maar dan krijg je een e-mail van drie kantjes terug met een weerwoord. Of je denkt dat je een rustige dag op je werk tegemoet gaat… maar dan komt die ene collega binnen waarmee altijd wel iets te beleven valt. Weet je over welke situaties ik het heb? Gebruik dan deze trend voor jouw TikTok account!

@annaxsitar

i will be living through u bestie

♬ stream jaded by miley cyrus – out of context hannah montana

15-06-2023: Canon event

Sommige fases moeten we nu eenmaal doorstaan om in de volgende te komen. Ze zijn als het ware nodig voor persoonlijke groei en ontwikkeling. En dat is precies waar deze trend over gaat. Maak gebruik van deze trend door in te spelen op het probleem van jouw potentiële klanten. Vertel door welke “moeilijke” fase zij heengaan omdat ze jouw product of dienst nog niet gebruiken… maar jij kan hen niet tegenhouden. Zij moeten zelf ontdekken dat het anders (en beter!) kan.

@dioma_woofs

Let’s see who will survive the fallout 😈 #canon #canonevent #college #bigfriendgroup #fyp #foryou #foryoupage

♬ Spider-Man 2099 (Miguel O’Hara) – Daniel Pemberton

12-06-2023: You’re joking

Kom jij tijdens je werk wel eens ongelofelijke situaties tegen? Dan is dit je kans om mee te doen aan deze trend! Laat zien in welke ongelofelijke situatie jij terecht bent gekomen. Een klant die een refund wil maar ook het product wil houden? Een negatieve review, maar over iets heel onzinnigs? De telefoon die één minuut voor het einde van je werkdag nog overgaat? Al deze situaties zijn perfect voor deze TikTok trend!

@noahschnapp

♬ Your joking – n0ggernUtter

10-06-2023: Levitating trends

Ben je in een gekke bui, dan komt deze TikTok goed van pas! Misschien ken je het liedje Levitating van Dua Lipa wel. Eén van de delen van dit liedje heeft nu zijn eigen trend! Het enige wat je hoeft te doen is het maken van een aantal foto’s die corresponderen met de tekst van het liedje. Op TikTok is genoeg inspiratie te vinden voor hoe je deze foto’s maakt. Bekijk bijvoorbeeld eens de TikTok hieronder! Makkelijk om na te maken, toch?

@mmmjoemele

I think my dad wins this trend🤣

♬ Levitating (feat. DaBaby) – Dua Lipa

05-06-2023: Mexican Radio

Ben je nu ondernemer, maar had je ooit hele andere dromen? Dacht je ooit dat je bij de politie zou gaan, dat je zangeres of danseres zou worden of misschien wel dat je later astronaut zou zijn…? Dan is deze trend gemaakt van jou! Met de Mexican Radio trend laat je op TikTok zien wat je vroeger dacht dat je zou worden en wat je nu daadwerkelijk doet qua werk. Een hele simpele, maar persoonlijke manier om meer informatie te delen over jezelf als ondernemer!

@isabellaarianaa

change of plans

♬ Mexican radio – 🤍🤍🤍

03-06-2023: Estoy Loco

Deze trend is voor iedere ondernemer die er soms wat bijzondere trekjes op nahoudt. En laten we eerlijk zijn: die hebben we allemaal wel, toch? Laat zien waar jij soms een beetje quirky in bent. Misschien werk je door tot in de late avonduren om je werk af te krijgen of misschien doe je al jouw financiële administratie zelf terwijl je eigenlijk een boekhouder zou moeten hebben… Er zijn genoeg voorbeelden te verzinnen om deze trend te gebruiken! Oh en het is ook een hele leuke manier om een hoge korting aan te kondigen voor je klanten! Want om jouw product of dienst voor zo’n lage prijs aan te bieden… dan moet je haast wel gek zijn.

@justinecvdm

🥲🥲 pls don’t fire me #hey #managersbelike #estoyloco #slack #slackmessages #fired #anxiousmillenial #corporatemillenials #9to5grind

♬ original sound – Spanish for Everyday

01-06-2023: Who’s Taylor Swift?

Dit is de perfecte trend om jouw bedrijf, product of dienst te introduceren op TikTok! Hier moet je dus echt aan mee doen, want makkelijker kán bijna niet. In deze trend vraagt iemand “Who’s Taylor Swift?”, maar in de TikTok vervang jij Taylor Swift door jouw bedrijf of jouw aanbod. Vervolgens ben jij degene die zegt: “Am I about to introduce you to…” en laat je precies zien wat jouw aanbod is en waarom het zo geweldig is. Simpel toch?

@rats4afterlife

Autism’s going wild rn #lotrtok

♬ whos taylor swift – libby

29-05-2023: Muffin Man Trend

Do you know… the muffin man? Deze zin ken je vast wel van vroeger. Maar sinds Adam Lambert een versie van het liedje zong met de stem van Cher in een aflevering van de The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, is het nummer viral gegaan op TikTok. Tijd om mee te doen! Verzamel jouw favoriete collega of je baas en zing samen dit liedje mee. Het is een superleuke trend om uit te voeren én de TikTok doet het vast heel goed!

@katiebagley1

Everyone come back to COMO rn

♬ Thats My Jam Adam Lambert Sings The Muffin Man – FallonTonight

25-05-2023: De “is it me?” trend

In deze trend spreken twee personen met elkaar. De één is ervan overtuigd dat ze beste vrienden zijn, maar de andere persoon deelt deze mening niet. Er is vast wel een duo binnen jouw bedrijf waarop dit (op een niet al te serieuze manier) van toepassing is. Een stagiair en een leidinggevende? Jij en je baas? De klantenservice en de klant? Wees creatief, er is vast een leuke variant te bedenken op jouw bedrijf met deze trend!

@barrettplasticsurgery

Its all love Dr. Lee ❤️ #SeeHerGreatness #didwejustbecomebestfriends #bestie #doctorsoftiktok

♬ original sound – dankojin

 

22-05-2023: Hot girl summer

Deze trend begint met een rustig muziekje. Deze scene in de TikTok representeert een kalme, evenwichtige staat van zijn. Daarna hoor je een meer upbeat muziekje en het klinkt alsof deze wordt afgespeeld door een voorbijrijdende auto. Dit representeert juist een intense, drukke levensstijl. De persoon in de TikTok kijkt verlangend naar de zogenaamd voorbijrijdende auto. Hoe je deze trend gebruikt voor jouw bedrijfsaccount, is natuurlijk helemaal up to you. Maar wil je wat inspiratie, kijk dan naar het voorbeeld hieronder:

 

@airbaltic

no disrespect to the hot girl summer tho 🫶🏻

♬ original sound – Vanessa Sirias

20-05-2023: Area codes

Je hebt deze trend op TikTok vast voorbij zien komen als je wel eens op de app te vinden bent. De trend is eigenlijk heel simpel: het nummer Area Codes van Kali wordt afgespeeld en de persoon in de TikTok playbackt dit liedje mee. Doe mee met deze trend door zelf mee te zingen of verzamel een groep werknemers, collega’s of zelfs klanten die met je meedoen!

 

@thehockeyguys

As always a new milestone deserves a thank you vid 🤠 1.5M #booktok #areacodes

♬ kaliii area codes – Kali

15-05-2023: “It’s hard to believe…”

De “it’s hard to believe…” trend is nu ontzettend populair op TikTok. In deze trend schetst de hoofdpersoon een mooie situatie… en laat dan zien dat het tegenovergestelde waar is. Het lijken vooral situaties te zijn waarin sprake is van uitstelgedrag. Ben jij iets aan het uitstellen, bijvoorbeeld je administratie of het beantwoorden van een aantal e-mails voor je bedrijf? Gebruik dan deze trend!

@idkwiadidc

priorities

♬ original sound – Little fox

10-05-2023: “Also… I don’t know”

Deze trend is voor iedereen die soms lekker aan het ranten is, maar zich dan realiseert dat het helemaal niet handig is om de desbetreffende dingen te zeggen. Onhandige opmerking over je collega’s? Iets te veel informatie aan je baas? Lang bericht naar een klant? Met deze trend geef jij meteen jouw TikTok account een boost!

@theforage

Gotta dial it back a little ☕️ #alsoidk #fyp #corporatelife #worklife #careertok

♬ original sound – Famed Flames

06-05-2023: De side-eye trend

In deze trend laat je een situatie zien waarin je eigenlijk met je ogen wil rollen. Iemand doet of zegt iets en jij kijkt vanuit je ooghoeken geïrriteerd toe. Of het nu een klant is die zich niet aan de regels houdt, een collega die een gekke opmerking maakt of je baas die vraagt of je iets wil doen… waar je allang mee bezig bent. Bedenk het maar en je kan deze trend wel gebruiken!

 

@allwork.space

Bombastic side eye moments at the office 👀 #work #workmemes #officelife #officehumor #corporatetiktok #corporatehumor #workhumor #bombasticsideeye

♬ Bombastic Side Eye (Criminal Offensive) – Casa Di & Steve Terrell & Imfaomal

 

05-05-2023: “Okay, well, that’s interesting…”

Met deze trend laat je een situatie zien die je eigenlijk liever vermijdt. De stem in de audio begint met een argument, maar rent snel weg voordat hij het argument ook écht kan uitspreken. Van welke situatie loop jij het liefste snel weg? Laat het nu op een grappige manier zien op TikTok!

@louisa.zsn

…I don’t have any 🫠 #graduation #unitok #wellthatsinterestingbecause

♬ original sound – Memes about stuff

 

04-05-2023: Yesterday, today, tomorrow

Laat zien wat je gisteren op werk deed, vandaag doet, en morgen gaat doen in de nieuwste TikTok trend van deze week! Een kijkje achter de schermen bij jouw bedrijf, laat je werkzaamheden binnen het bedrijf zien of laat zien hoe je hetzelfde product iedere dag weer gebruikt. Bekijk de trend door op de foto hieronder te klikken!

01-05-2023: Wes Anderson

Wes Anderson is een bekende Amerikaanse regisseur, onder andere van de film The Grand Budapest Hotel en Fantastic Mr. Fox. Je herkent zijn films aan de symmetrie in de scenes, de zorgvuldig uitgekozen kleuren die bij elkaar horen en de details die je door de hele films spot. In deze trend laten TikTok’ers een situatie uit hun leven zien, gefilmd in de stijl van Wes Anderson. Laat zien hoe een dag in jouw bedrijf eruitziet of hoe het productieproces er aantoe gaat – Wes Anderson Style!

@ongyekung

Mornings at Ministry of Health ☀️ #wesanderson

♬ original sound – Ye Kung Ong – Ye Kung Ong

01-05-2023: Taylor Swift Playback

De Taylor Swift Playback trend van dit moment maakt gebruik van haar nummer You Belong With Me, de Sped Up Version. Hierin wisselen verschillende mensen, vaak uit een vriendengroep of een team, elkaar af terwijl ze meezingen met de lyrics van dit lied. Het zijn vooral mannen die aan deze trend deelnemen, opgeroepen door hun vrouwelijke vrienden. Stuur je mannelijke collega’s of medewerkers dus snel de tekst van dit nummer en doe mee aan de trend!

@framar

Who slayed more? 😌💅🏻✨ #framar #hairtok #hairstylist #hairstylisthumor #hairstylistlife

♬ you belong with me sped up – r & m <33

19-04-2023: TikTok scan

Benieuwd wat TikTok voor je bedrijf kan betekenen? Om meer grip op TikTok te creëren voor je organisatie, hebben we de TikTok scan tot leven geroepen.

In deze scan leggen we drie bekende content strategieën uit, kijken we naar je branchegenoten en geven wij je quick wins om je TikTok te verbeteren.

Vul de gratis scan in en ontvang binnen 48 uur een scan op maat!

Doe de scan

5 Tips bij het inzetten van TikTok Trends

1. Houd TikTok trends van je doelgroep in de gaten

Als je wilt dat je bedrijf TikTok-trends kan inzetten, moet je eerst en vooral in de gaten houden wat populair is op het platform. Dit betekent dat je regelmatig op TikTok moet kijken of er nieuwe video’s en trends zijn die aanslaan.

Dit kun je doen door TikTok-gebruikers te volgen die bij je doelgroep horen en te kijken wat bij deze gebruikers aan slaat.

2. Bekijk populaire hashtags

Een andere manier om op de hoogte te blijven van TikTok trends is om populaire hashtags te bekijken. Om dit te doen, ga je naar de TikTok app en klik je op het “Ontdek” tabblad.

Daar zie je een lijst met populaire TikTok hashtags. Hashtags zijn belangrijk op TikTok omdat ze gebruikers helpen video’s te vinden die voor hen relevant zijn.

3.Bekijk populaire audio trends op TikTok

Audiotrends zijn enorm belangrijk op TikTok. Het is goed om de huidige trends in de gaten te houden, en deze muziek toe te voegen aan je TikToks.

Om erachter te komen wat deze audiotrends zijn, ga je naar de TikTok-app en klik je op het tabblad “Geluiden”. Daar zie je een lijst met populaire TikTok-geluiden. Deze geluiden kun je in je video’s gebruiken om ze boeiender en interessanter te maken.

Belangrijk is om de audio trends in de app van TikTok toe te voegen, niet in andere software. Als je dit niet doet, word je video niet gevonden in de lijst met video’s die bij het populaire liedje horen. Selecteer daarom in TikTok het virale liedje.

4.Werk TikTok ideeën snel uit

Wanneer je een idee hebt voor een TikTok, is het belangrijk om hier snel op in te spelen. TikTok trends kunnen namelijk snel veranderen en je wilt niet dat je video verouderd is.

Om ervoor te zorgen dat je snel met TikTok-ideeën kunt komen, is het handig om met een team te brainstormen. Op deze manier kun je ideeën krijgen van verschillende mensen en ze snel omzetten in TikTok video’s.

Mocht het moeilijk zijn om nieuwe ideeën te bedenken, is het altijd goed om populaire TikToks te gaan bekijken.

Ja, serieus.

Je weet alleen wat viraal gaat, als je TikTok zelf kijkt. Door TikToks te kijken en ideeën te force-fitten op je content, maak je actuele video’s die je doelgroep aanspreken.

5. Bewerk je TikToks als een… amateur

Als je eenmaal een idee hebt voor een TikTok, is het tijd om te gaan filmen. Maar maak je geen zorgen als je geen professionele videograaf bent. Je kunt nog steeds geweldige TikTok-video’s maken met alleen je telefoon.

Het gebruik van je telefoon kan juist een positief effect hebben: het is herkenbaar voor kijkers. Het laat je TikToks er meer zelfgemaakt en authentiek uitzien, wat het laagdrempelige idee van TikTok naar voren brengt.

 

Bas Marijnissen
Creative Producer

Groei op TikTok

Het was nog nooit zo makkelijk om TikToks te maken voor je bedrijf: Schrijf je in en ontvang wekelijks de beste TikTok trends!

Je ontvangt geen spam, alleen de TikTok trends in je mail.✌️

Gebruik jij TikTok?

Ik ben erg benieuwd of je al TikTok gebruikt, of je resultaten hebt en waar je tegen aan loopt. Klik op de interactieve video en ga met me in gesprek 🙂

Plan kennismaking

Het is tijd om op te vallen.

TikTok trends

Plan gratis kennismaking

TikTok trends

Kies een op maat gemaakt concept

TikTok trends

Produceren tot een spraakmakend verhaal

TikTok trends

Herhalen voor optimaal bereik en resultaat

Plan gratis kennismaking

SHAPE CREATIVITY.

Met creatieve sessies halen we het optimale uit je organisatie.

CREATE IMPACT.

Niet “zomaar een leuk filmpje”, maar gerichte video campagnes die optimaal ingezet worden.

NEXT GENERATION.

Met inzichten uit generatie Z zorgen we dat je campagne maximaal opvalt.

DBBL Media | Creative and Strategy