MasterMilo

Play Video
THE STORY

MasterMilo

Hey mensen, top dat jullie weer kijken! MasterMilo is een YouTube kanaal dat jongeren activeert om hun schuur in te stappen en technisch bezig te zijn. Wij assisteren het kanaal met hun contentstrategie en productie.

Bekijk casesBekijk dienst

Bekijk hoe content strategie en productie de kanalen van MasterMilo verder helpt.

Van YouTube naar Facebook

Content Productie

Een tweede boost

YouTube optimalisatie

Interactie omzetten naar weergaven

Content Strategie

Content Productie

Bij het MasterMilo kanaal viel het idee om een Honda Civic om te bouwen tot waar Honda toch echt bekend van is: de grasmaaiers. Deze parodie hebben we gefilmd, bewerkt en uiteindelijk verspreid op de social media kanalen.

Verspreiden
Bij Mastermilo werken ze voornamelijk met YouTube, Instagram en een Facebook pagina. Maar je kunt niet zomaar de volledige video op elk kanaal gooien en “Let’s call it a day!” roepen.

Instagram
Hier hebben we nog een satire gemaakt op de typische Marktplaats advertenties, waar een auto altijd “Start goed, rijdt perfect”, maar eigenlijk uit elkaar valt. Check hem hier.

Facebook
Het dode platform Facebook hebben we tot leven geroepen. De YouTube video is aangepast en gepositioneerd dat hij zo deelbaar mogelijk is. Met hun grootste resultaat op Facebook tot nu!

Vertellen
Omdat het een satire is, is het belangrijk dat de video to the point is. Echter, Mastermilo staat vaak voor het bouwen van een project dan het eindproduct zelf. Daarom hebben we het bouwen zo laten zien dat elke stap maar één keer voorbij komt.

Benieuwd hoe je met een content productie campagne de doelgroep van je bedrijf aanspreekt?

Bekijk dienst

4800000

Facebook weergaven in een week

110000

Facebook reacties

34000

keer gedeeld

YouTube optimalisatie

Tot nu toe is het grootste project van Mastermilo het opknappen van een 30 jaar oude Type 69-II tank die van Saddam Hussein is geweest.

Vertellen
Als doel voor deze video hebben we gesteld dat elke oude oma snapt waar zij naar kijkt en wat er gaat gebeuren. Dit is bereikt door meteen te vertellen wat het verhaal tot nu toe is. Mochten vaste kijkers dit willen skippen, kan dat! Er is gebruik gemaakt van YouTube hoofdstukken, waardoor vaste kijkers gemakkelijk naar een volgend deel kan.

Optimaliseren
Om ervoor te zorgen dat de video zijn maximale bereik haalt, hebben we meerdere thumbnails en titels getest na publicatie. Dit maakte uiteindelijk een flink verschil: door een optimalisatie is de video weken na publicatie nogmaals viral gegaan.

Verspreiden
Om te zorgen dat deze video ook op social media net zo hard loopt als op YouTube, hebben we aparte versies geproduceerd voor deze kanalen. Hier wordt het verhaal aan het begin iets korter geknipt, daarna zie je meteen de gaafste beelden uit de video.

Ook dit leverde de grootste Facebook resultaten van het kanaal op: tot nu toe 367500 weergaven op Facebook. Hier kun je de Facebook video zien.

Bekijk dienst

YouTube Optimalisatie

Het grootste project (tot nu toe, natuurlijk) van Mastermilo is het opknappen van een 30 jaar oude Type 69-II tank die van Saddam Hussein is geweest. De tank wordt op dit moment nog opgeknapt.

Een van de hoogtepunten was toch wel kijken of alles nog wel echt op elkaar werkt! Stel je voor dat je een puzzel hebt, waarvan je sowieso een aantal puzzelstukjes zelf moet maken. Je hoopt dat en alles in elkaar past, en het uiteindelijk een mooi plaatje maakt. Dat geluk hadden we, dit is de eerste start:

Vertellen
Als doel voor deze video heb ik gesteld dat elke oude oma snapt waar we zijn en wat er gaat gebeuren. Dit is bereikt door meteen te vertellen wat het verhaal tot nu toe is. Mochten vaste kijkers dit willen skippen, kan dat! Er is gebruik gemaakt van YouTube hoofdstukken, waardoor je gemakkelijk naar een volgend deel kan.

Optimaliseren
Om ervoor te zorgen dat de video zijn maximale bereik haalt, heb ik meerdere thumbnails en titels getest na publicatie. Dit maakte uiteindelijk een flink verschil: door een optimalisatie is de video weken na publicatie nogmaals viral gegaan.

Verspreiden
Om te zorgen dat deze video ook op social media net zo hard loopt als op YouTube, heb ik aparte versies geproduceerd voor deze kanalen. Hier wordt het verhaal aan het begin iets korter geknipt, daarna zie je meteen de gaafste beelden uit de video.

Ook dit leverde een van onze grootste Facebook resultaten op: tot nu toe 367500 weergaven op Facebook. Hier kun je de Facebook video zien.

Bekijk dienst

1300000

YouTube weergaven in de eerste week

600000

Weergaven na optimalisatie in een week

367000

Facebook weergaven

Content Strategie

Een kijker van het YouTube kanaal stuurde een pakketje met googly-eyes toe. Met het verzoek om deze op de zaag te plakken die in de werkplaats gesteld staat. Waarom ook niet, toch?

Verspreiden
Het was een leuke prikkel van een kijker, wat dan ook binnen een minuut op de social media hebben geplaatst.

Dat bericht ging als een gek. Het kwam op TV bij NPO OP1, 9GAG & clips op Instagram heeft deze gedeeld, en op de eigen Instagram van MasterMilo is deze ook een van de meest bekeken video’s.

Dit is een van de vele voorbeelden dat het consequent delen van kleine prikkels groot effect kan hebben. De interactie met de volgers die je hebt wordt vergroot. Elke keer dat ze een post voorbij zien komen, is een nieuwe herinnering aan jou merk.

Wil jij graag kijken wat je het beste kan delen met je doelgroep, neem dan vooral contact op!

Bekijk dienst

Ready for the next step?

Verder praten over de liefde voor video? Benieuwd hoe een videoproductie het doel van je merk kan bereiken? Of gewoon een bakje koffie?

Bekijk dienstContact

“Deze mannen hebben een topvideo voor mijn bedrijf gemaakt. Snelle en goede service en een goede kwaliteit! 👌🏼” ★ ★ ★ ★ ★

Rowan van de Kamp

Eigenaar 3D4U Printservice